Antons favorit cheesecake
Ingredienser
Botten
10 st digestivekex
100 g smör, smält
Första fyllningen
2 pkt philadelphiaost, á 200 g
3 st ägg, medelstora
1.5 dl socker
Översta lagret
4 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker, siktat
Citronsås
3-4 msk citronsaft, färskpressad
0.75 dl vatten
1 tsk majsenamjöl
1 st äggula
1.5 dl socker
1 msk smör
Gör så här
1. Botten
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smula sönder kexen.
3. Blanda med det smälta smöret.
4. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar botten.
5. Grädda bottnen i ugn 5-10 minuter.
6. Första fyllningen
Skruva ner ugnen till 180 grader.
7. Ställ åt sidan.
8. Mosa philadelphiaosten noggrant med en gaffel.
9. Blanda i äggen och sockret.
10. Vispa runt till en röra.
11. Fördela över den förgräddade kexbotten.
12. Grädda i 180 grader ca 35 minuter till dess kakan "lyfter" lite längs kanterna och i mitten.
13. Låt den kallna.
14. Översta lagret
Blanda sedan ingredienserna till det översta lagret.
15. Bred ut på den helt kalla kakan.
16. Grädda i 180 graders ugnsvärme i 6-7 minuter så att ytan stelnar något.
17. Låt kakan kallna.
18. Citronsås
Blanda citronsaft, vatten, majsenamjöl, äggula och socker i en rostfri kastrull.
19. Låt sjuda upp försiktigt.
20. Rör i blandningen hela tiden tills den tjocknar något.
21. Avsluta med att vispa ner kallt smör.
22. Låt svalna.
23. Vid servering
Garnera med limeskivor och/eller citronmeliss och passionsfrukt.
24. Servera den kalla citronsåsen till kakan.