marshmallows
1 ¾ dl ekologiskt strösocker
1,25 dl ekologisk ljus sirap
liten nypa salt
vanilj efter smak, jag hade i ekologiska äkta vaniljfrön på burk
Gör såhär:
Börja med att sätta folie i en vanlig ugnsform form, jag tog en ungsform för limpor, och pensla den med olja.
Blanda gelatinet med 3/4 dl kallt vatten. ställ bunken (ta en ganska stor!) åt sidan och låt den svälla.
Under tiden gelatinet står och drar kan du förbereda resten.
Ta fram en kastrull och häll i sockret, sirapen, saltet och ¾ dl vatten. Ställ kastrullen på plattan och rör tills sockret är helt upplöst. låt sedan smeten koka upp kraftigt.
Häll sockersmeten i bunken med gelatinet. Rör om ordentligt och vispa sedan på högta speedet med elvisp. vispa länge, tills smeten är vit och väldigt kladdig ca 10 minuter, tillsätt vaniljen och rör lite till.
Ta en slickepott och pensla den med lite olja och häll smeten i formen. Sikta florsocker över. Låt smeten stå över natten. täck den inte med något.
eller
2,5 msk |
2,5 dl |
3,75 dl |
2,5 dl |
0,25 tsk |
2 msk |
2 dl |
Tillagning
mjukna.
2. Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker, sirap, salt och
1 1/4 dl vatten.
3. Låt allt smälta samman på svag värme, rör hela tiden. Koka därefter
sockerlagen till 120 grader.
4. Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet. Rör ihop detta
och vispa sedan med elvispen i ca 10 minuter tills smeten är vit och riktigt
kladdig. Tillsätt vaniljsockret mot slutet och ev karamellfärg.
5. Klä en form med ugnsfolie och pensla den med solrosolja. Häll
sedan i smeten, bred ut med hjälp av en slickepott. Du kan behöva pensla
slickepotten med olja för att smeten inte skall fastna på den.
6. Låt stå över natten. Skär den sedan i lagom stora bitar och rulla
bitarna i florsockret.
2,5 msk |
2,5 dl |
3,75 dl |
2,5 dl |
0,25 tsk |
2 msk |
2 dl |
Tillagning
mjukna.
2. Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker, sirap, salt och
1 1/4 dl vatten.
3. Låt allt smälta samman på svag värme, rör hela tiden. Koka därefter
sockerlagen till 120 grader.
4. Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet. Rör ihop detta
och vispa sedan med elvispen i ca 10 minuter tills smeten är vit och riktigt
kladdig. Tillsätt vaniljsockret mot slutet och ev karamellfärg.
5. Klä en form med ugnsfolie och pensla den med solrosolja. Häll
sedan i smeten, bred ut med hjälp av en slickepott. Du kan behöva pensla
slickepotten med olja för att smeten inte skall fastna på den.
6. Låt stå över natten. Skär den sedan i lagom stora bitar och rulla
bitarna i florsockret.
hysteriskt kopierat direkt ifrån div sidor.